Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων. Πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων. Πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες

Ολοκληρώθηκε με προβλήματα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα. Με πρόστιμα και προσαυξήσεις οι εκπρόθεσμες δηλώσεις που θα υποβληθούν εφεξής

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα.

Φοροτεχνικοί καταγγέλλουν ωστόσο, ότι  η διαδικασία ολοκληρώθηκε με προβλήματα.

Όπως αναφέρει το "Βήμα", σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τις 3.30 το πρωί το Τaxisnet παρουσίαζε προβλήματα που επηρέαζαν την ομαλή υποβολή των δηλώσεων.

Συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις.

Από αυτές περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις δεν είναι εκκαθαρισμένες και η εκκαθάρισή τους πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας, για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Από τους φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά τους εντός των προσεχών ημερών, περίπου 500.000 θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά φόρου, 200.000 θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, ενώ οι υπόλοιποι 300.000 θα λάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά.

Υπενθυμίζεται πως έως το τέλος της εβδομάδας χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, η οποία έληξε στις 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται ακόμη, πως εφεξής, οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται θα είναι εκπρόθεσμες και θα επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

SHARE:

24Media Network