Με το φόβο της διακοπής ρεύματος 500.000 πολίτες

Με το φόβο της διακοπής ρεύματος 500.000 πολίτες

Διαβάστε στο NEWS 247 τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τα χαράτσια. Ζητούν κατάργηση του αβάστακτου φόρου

Πάνω από 500.000 πολίτες δεν έχουν ακόμα αποπληρώσει το χαράτσι μέση της ΔΕΗ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, παρά και τις συνεχείς παρατάσεις αποπληρωμής του έκτακτου φόρου. Ζ

Χιλιάδες νοικοκυριά ζουν με την ανασφάλεια της άμεσης διακοπής ρεύματος στα σπίτια τους, ενώ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ εξακολουθούν να μιλούν για το πιο επαχθές μέτρο των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να εξετάζει παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 120 ημέρες, πριν αρχίσουν να στέλνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες εντολές διακοπής.

Οι συνδικαλιστές καλούν τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής, ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα, να επικοινωνούν με τη ΓΕΝΟΠ.

“Προειδοποιούμε ότι όταν και όπου συμβεί κάτι τέτοιο, η αντίδραση μας θα είναι σκληρή και άμεση.

Σε όσους μας ρωτούν “μα που ξέρετε ποιος είναι ο φτωχός και ποιος όχι”, απαντάμε ότι με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (ύψος λογαριασμού, ιστορικό διακανονισμών) αλλά και με την επαφή μας με τον κόσμο, μπορούμε να ξέρουμε”, τονίζει η ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση “να απαλλάξει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται” και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, που είναι “να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα