'Σαφάρι' της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

'Σαφάρι' της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 11/09/2015, συντονισμένους ελέγχους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκαν έξι (6) φορολογικές παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα, για μη έκδοση συνολικά δεκαεπτά (17) αποδείξεων.

Επιπλέον, σε ένα από τα παραπάνω καταστήματα, σε βάρος του ιδιοκτήτη διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί απόφαση περί αγορανομικού κώδικα και ενημερώθηκε σταθμός του Κέντρου Άμεσης Δράσης.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

SHARE:

24Media Network