Γ. Βρούτσης: 10.550 ευρώ "στο κεφάλι" για τη μαύρη εργασία

ΑΘΗΝΑ-Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επερώτησης 30 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, μισθούς και συντάξεις // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ  .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επερώτησης 30 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, μισθούς και συντάξεις // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για ανεργία, εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις. Ξεκινάει από αύριο το "κυνήγι" της μαύρης εργασίας με βαριά πρόστιμα (Vid)

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA, και αναφερόμενος στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά των δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οι αυξομειώσεις, αν υπάρχουν, θα είναι απειροελάχιστες. "Διασφαλίζουμε για πάντα επικουρικές και εφάπαξ", είπε ενδεικτικά. "Υπάρχει μαθηματικός τύπος για να διασφαλιστούν", συμπλήρωσε.

"Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Βρούτσης σχολίασε στη συνέχεια ότι η ανεργία δεν θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο υπουργός Εργασίας, ωστόσο, δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν θα μειωθεί το εφάπαξ.

Απαντώντας στην ερώτηση, "τί θα συμβούλευε ένα δημόσιο υπάλληλο, σήμερα, να παραμείνει ή να βγει σε σύνταξη;" απάντησε:

"Ο Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί να παρέχει συμβουλή σε κάποιον για το αν θα βγει σε σύνταξη ή αν για το αν θα παραμείνει στην Υπηρεσία του...".

Ξεκινούν από αύριο οι σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα κατά της μαύρης εργασίας. Στα 10.550 ευρώ το πρόστιμο, που θα επιβάλλεται επί τόπου. "Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση" δηλώνει αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης           

Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ "στο κεφάλι" - θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη", που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών".

"Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων" είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε:

"Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρούτσης για ανεργία, εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις

SHARE:

24Media Network