Γιάννης Ρέτσος: Να μπουν κανόνες στο Airbnb

Γιάννης Ρέτσος: Να μπουν κανόνες στο Airbnb
Ο Γιάννης Ρέτσος στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ Eurokinissi

Όπως είπε, "στόχος είναι να εμπλουτιστεί το παραδοσιακό προϊόν με την ανάδειξη και νέων τουριστικών προορισμών στην χώρα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου".

Φορολόγηση και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο Airbnb ζήτησε μέσω του News 24/7 στους 88.6 ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στην εκπομπή “Κέντρο Ελέγχου” με τον Μάνο Χωριανόπουλο, τον Γιώργο Καρελιά και την Έλλη Τριανταφύλλου. Χαρακτήρισε το Airbnb παγκόσμια δραστηριότητα που στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε πρόβλημα καθώς οι κυβερνήσεις δεν το ρύθμισαν.

Ο Γιάννης Ρέτσος σχολίασε και το all inclusive λέγοντας ότι το πακέτο δεν ξεπερνά το 10% του τουριστικού προϊόντος. “Καλώς υπάρχει το all inclusive εφόσον έχει ζήτηση. Εάν δεν το προσφέρουμε εμείς, οι τουρίστες θα το βρουν αλλού” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εμπλουτιστεί το παραδοσιακό προϊόν με την ανάδειξη και νέων τουριστικών προορισμών στην χώρα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Χαρακτήρισε επίσης σταθεροποιητική χρονιά την φετινή για τον ελληνικό τουρισμό. “Κρίσιμο για μας είναι η πορεία μετά τη συνεχή άνοδο των τελευταίων χρόνων” υπογράμμισε λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα με την έκθεση του Βερολίνου στην οποία συγκεντρώνονται οι μεγαλύτεροι tour operators θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα για τις προκρατρήσεις στην χώρα.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι εκτός από τις επενδύσεις χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας της χώρας στον τρόπο διαχείρισης των φυσικών πόρων και των σκουπιδιών που κάνουν καλύτερη ή χειρότερη τη ζωή κατοίκων και τουριστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα σκουπίδια της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα