Γιατί άνοιξαν και γιατί έκλεισαν αυθημερόν τα πολυκαταστήματα Notos Com

Γιατί άνοιξαν και γιατί έκλεισαν αυθημερόν τα πολυκαταστήματα Notos Com
Eurokinissi

Άνοιξαν για να ξανακλείσουν τα πολυκατατσήματα Notos Com, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου. Τι συνέβη.

Κλείνουν τα πολυκαταστήματα Notos Com σε Αθήνα και Πειραιά, τα οποία ερμηνεύοντας  την ΚΥΑ της περασμένης Παρασκευής για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, άνοιξαν σήμερα υποδεχόμενα πελάτες με ραντεβού, μετά από επίσκεψη κλιμακίου του υπ.Ανάπτυξης.

Με βάση τις πρόνοιες της τελευταίας ΚΥΑ, όσα καταστήματα λειτουργούν υπό ένα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως εάν φιλοξενούν shop in a shop άλλων προμηθευτών) επιτρέπονταν να λειτουργήσουν ακόμη και στις «βαθιά κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική. Στο πλαίσιο αυτό τόσο ο όμιλος Notos Com, όσο και η αλυσίδα Hondos Center, Sephora, Gallerie de Beaute κ.α. προχώρησαν σήμερα σε ελεγχόμενη εξυπηρέτηση πελατών μέσω ραντεβού.

Το κλιμάκιο του ΥΠΑΝ που επισκέφθηκε το πολυκατάστημα Notos Com στην Ομόνοια, υποστήριξε ωστόσο πως η λειτουργία του εν λόγω πολυκαταστήματος ( και άρα και των αντίστοιχων επιχειρήσεων που ερμήνευσαν την ΚΥΑ κατά τον παραπάνω τρόπο) δεν δύνανται να λειτουργούν, καθώς παρά του ότι λειτουργούν υπό ένα ΑΦΜ, εν τούτοις απασχολούν προσωπικό των προμηθευτών τους, και άρα εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυκαταστημάτων, για τα οποία η λειτουργία δεν επιτρέπεται.

Η «παρεξήγηση» ανάγνωσης αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία των αρμόδιων φορέων να συντονίσουν την έστω υπό όρους επανεκκίνηση της αγοράς. Σημειώνεται δε ότι η παράβαση των κανόνων που έθεσε η νέα ΚΥΑ συνοδεύεται και από υψηλά πρόστιμα.

Πάντως στην πλειονότητα τους, οι περισσότερες επιχειρήσεις πολυκαταστημάτων (π.χ. Attica Department Stores) παρέμειναν κλειστές σήμερα, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για τον τρόπο λειτουργίας του εμπορίου. Αντιστοίχως, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής, παρά την προετοιμασία τους, παραμένουν κλειστά αναμένοντας την πιθανή επαναλειτουργία, έστω με click away,  όπως επετράπη για τις μη βεβαρημένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας (όπου ωστόσο δεν λειτουργούν κλασικού τύπου malls, παρά εμπορικοί πόλοι καταστημάτων με ανεξάρτητες εισόδους).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα