Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ"

Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ"

Διαβάστε γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η χώρα μας δεν μπορεί να επιστρέψει στη δραχμή. Κερδίζει έδαφος ο "ειδικός λογαριασμός"

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη εκτίμησε ότι οι άλλες χώρες θα πρέπει και πάλι να επενδύσουν "αδιανόητα" κεφάλαια για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος.

"Όλοι ξέρουν ότι το τέλος του ευρώ θα σημαίνει το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης", υπογράμμισε, υποστηρίζοντας πως το ευρώ θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης χρέους.

Επισήμανε πως το κινεζικό γουάν, το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ θα αποτελούν τα κυρίαρχα νομίσματα σε είκοσι χρόνια, εκτιμώντας πως η Ευρωζώνη στο μέλλον θα περιλαμβάνει περισσότερες χώρες.

Εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο υιοθέτησης της γαλλο-γερμανικής ιδέας για τη δημιουργία ενός δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους.

"Δεν είναι παράλογη ιδέα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB Inforadio, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν χρειάζεται να διευθετηθούν οι "τεχνικές λεπτομέρειες" αυτής της πρότασης που διατυπώθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις, ΔΕΚΟ, Υγεία και Άμυνα

Τα "επεισόδια" του ελληνικού δράματος

SHARE:

24Media Network