Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Meeting between the Greek Prime Minister Antonis Samaras and the upcoming president of the European Commission Jean-Claude Juncker /
Meeting between the Greek Prime Minister Antonis Samaras and the upcoming president of the European Commission Jean-Claude Juncker / SOOC

Οι προσδοκίες του προέδρου της Κομισίον για την Ευρώπη και το μήνυμά του για την Ελλάδα

Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, η οποία πήρε χθες την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επιδίωξη να εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου πακέτο 300 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες του για τη νέα Επιτροπή και ποιο το μήνυμά του προς την Ελλάδα, είναι η εξής:

"Αναμένω ασφαλώς ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τα κράτη-μέλη ότι η διαβούλευση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς πρέπει να συνεχισθεί –αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα– αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Γι αυτό υπέβαλα την πρότασή μου προς τα κράτη-μέλη (της ΕΕ), προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να εγκρίνει πριν από το τέλος του χρόνου το πακέτο επενδύσεων 300 δισ ευρώ, διότι όσο κι αν είναι σημαντική αυτή η διαβούλευση, ακόμη πιο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούνκερ

SHARE:

24Media Network