Γράφει ιστορία η Apple: H πρώτη εταιρία που ξεπέρασε το 1 τρις

Γράφει ιστορία η Apple: H πρώτη εταιρία που ξεπέρασε το 1 τρις
Σε Apple store στη Νέα Υόρκη AP

H μετοχή της Αpple σημείωσε άλμα 2,8% την Πέμπτη και έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Apple έγινε την Πέμπτη η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία που ίδρυσαν ο Στιβ Τζομπς και Στίβεν Βόζνιακ έδινε μάχη τις τελευταίες ημέρες με την Amazon για το ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα σπάσει το φράγμα του $1 τρισ.

Πλέον, η Amazon αξίζει περίπου 900 δισ. δολάρια, ενώ η Google και η Microsoft πάνω από 800 δισ. δολάρια. Η Apple είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμάται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άλμα 2,8% στα 207 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Χθες, η εταιρεία κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% και διαμορφώθηκαν στα 53,3 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 32% και να φθάνουν στα 11,5 δισ. δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας και το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών.

Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 60 δισ. και 62 δισ. δολαρίων και λειτουργικές δαπάνες που θα κυμανθούν μεταξύ 7,95 δισ. και 8.05 δισ. δολαρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα