Hoyer: H δημιουργικότητα θα φέρει την ανάπτυξη

Hoyer: H δημιουργικότητα θα φέρει την ανάπτυξη
European Investment Bank President Werner Hoyer speaks with the media as he arrives for a meeting of European finance ministers at the European Council building in Luxembourg on Friday, Sept. 11, 2015. European Union finance ministers and central bankers hold informal talks in Luxembourg Friday to discuss taxation and ways to further deepen cooperation on the EUs euro single currency. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Ο Πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μιλώντας στο Delphi Economic Forum αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στους κινδύνους της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας

Στη σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Dr.Werner Hoyer, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2 οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ειδικότερα, ο κύριος Hoyer σημείωσε πως η ΕΤΕπ εγκαινίασε την παρουσία της από τη στιγμή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε η πολυμερής τράπεζα που παρέμεινε και επέκτεινε τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πολλοί στην Ευρώπη μπορεί να πιστέψουν ότι δημιουργικότητα δεν υφίσταται στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει και είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα στην οικονομία να αναπτυχθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κύριος Hoyer, στον ισολογισμό της ΕΤΕπ αντιστοιχεί το 10% του ελληνικού ΑΕΠ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αναλάβει μέρος της ευθύνης που αντλείται από τις αρχές της επικουρικότητας και της αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ τόνισε ότι το σχέδιο Γιούνκερ αποσκοπεί στην μείωση του επενδυτικού χάσματος ύψους 750 εκατ. ευρώ, κατά 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Δεν παρέλειψε, όμως, να κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου», ιδίως όσον αφορά την επιτάχυνση των ρυθμών παραγωγικότητας στην Ευρώπη και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, τομέας στον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ουραγό.

(Φωτογραφία: AP Images/Virginia Mayo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα