Η ΔΕΠΑ μειώνει τα τιμολόγια αερίου για νοικοκυριά και βιομηχανίες

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης,  ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης, ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Καλά νέα για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Χαμηλότερα τιμολόγια για τους καταναλωτές

Νέα μείωση στις τιμές του αερίου «πέρασε» τις προηγούμενες ημέρες στους πελάτες της η ΔΕΠΑ σε συνέχεια των μειώσεων που είχε κάνει στη διάρκεια του 2015.

Ήδη οι Επιχειρήσεις Αερίου (ΕΠΑ), δηλαδή οι θυγατρικές της ΔΕΠΑ που έχουν την ευθύνη για τη διανομή του αερίου στα σπίτια, έχουν λάβει τα τιμολόγια με έκπτωση 3,2%, την οποία ετοιμάζονται, πιθανότατα από Δευτέρα, να την μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Με αντίστοιχα μειωμένες τιμές έχουν προμηθευτεί αέριο από τη ΔΕΠΑ και ο μεγάλες βιομηχανίες, καθώς και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 τα τιμολόγια αερίου είχαν διολισθήσει περίπου κατά 15%, καθώς η ΔΕΠΑ περνάει στους πελάτες της τις μειώσεις τιμών που εξασφαλίζει από τους προμηθευτές της (κυρίως Ρώσους και Αλγερινούς) λόγω της ραγδαίας πτώσης που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν και στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι ΕΠΑ εκτός των μειώσεων στις διεθνείς τιμές, πρόκειται να μετακυλήσουν στους πελάτες της και το όφελος από τις χαμηλότερες τιμές προμήθειας που εξασφάλισαν στο πλαίσιο των δημοπρασιών αερίου που διεξήγαγε πρόσφατα η ΔΕΠΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι χαμηλές τιμές του αερίου, οι οποίες παραμένουν πολύ χαμηλότερες από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης παρά το γεγονός ότι και το πετρέλαιο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, λειτουργούν ως κίνητρο για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των καινούργιων συμβολαίων στην Αττική να αυξηθεί το 2015 κατά 42%.

SHARE: