Η κρίση είναι γένος θηλυκού

Η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες, υποστήριξε στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, η Συνήγορος του Πολίτη, Κ. Σπανού

Οι επιπτώσεις της κρίσης έχουν επηρεάσει περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες και μάλιστα, σε φάσεις που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, επισήμανε σήμερα στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, κατά τη συζήτηση της Ειδικής Έκθεσης για το 2012 της ανεξάρτητης Αρχής για το φύλο και τις εργασιακές σχέσεις.

Η Συνήγορος του Πολίτη αναφέρθηκε στις υποθέσεις που διερεύνησε η Αρχή στο πεδίο της ίσης μεταχείρισης μεταξύ αντρών και γυναικών κατά το 2012, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν την ένταση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στις εργασιακές σχέσεις.

Η κ. Σπανού τόνισε ότι "για την αποτελεσματική προστασία της ίσης μεταχείρισης των φύλων στην πράξη, απαιτείται συντονισμός και συνεργασία τόσο των συναρμόδιων υπουργείων σε κανονιστικό επίπεδο, όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών στους οποίους απευθύνεται η αρχή, όπως το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας".

Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη να επιλύσει η πολιτεία λειτουργικά προβλήματα που διασφαλίζουν την αρμοδιότητα του Συνηγόρου για επιτόπιους ελέγχους και συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς, σε όλη τη χώρα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network