Η οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας στο "μενού" του Eurogroup

Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 19, 2018. /          19 , 2018.
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 19, 2018. / 19 , 2018. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Πρώτο θέμα του… μενού θα είναι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

Εκδόθηκε, ως είθισται, το πρόγραμμα του προσεχούς Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Πρώτο θέμα του… μενού θα είναι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Οι θεσμοί (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) θα ενημερώσουν τους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα στην τρέχουσα 4η αναθεώρηση του προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη συνολική αναπτυξιακή της στρατηγική.

Οι Υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης για τα βασικά θέματα που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Θα εξετάσουν τα αποτελέσματα των τεχνικών συζητήσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον μηχανισμό προσαρμογής στην ανάπτυξη για την Ελλάδα (σ.σ. εννοούν το γαλλικό μηχανισμό που συνδέει ανάπτυξη και αποπληρωμή του χρέους), ο οποίος είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και στο πλαίσιο μετά το πρόγραμμα.

Κοινώς, γαλλικό «κλειδί» και μετά πρόγραμμα εποχή στο τραπέζι του Eurogroup.

Άλλο θέμα του Eurogroup θα είναι η τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup

ADVERTISING

SHARE: