Η Θεσσαλία αποκαλύπτεται στη Ρωσία

Η Θεσσαλία αποκαλύπτεται στη Ρωσία

Στη συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών στη Μόσχα συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 30 υπουργοί Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επαγγελματίες τουρισμού και εκπρόσωποι tour operator

Ορισμένες Περιφέρειες της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τουριστικά. Όχι όμως και η Θεσσαλία, η οποία κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, πήγε στη Μόσχα προκειμένου να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας ως έναν προορισμό τεσσάρων εποχών. Στη συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών στη Μόσχα, συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alla Manilova, 30 υπουργοί Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επαγγελματίες τουρισμού και εκπρόσωποι tour operator που αριθμούν στο σύνολό τους 3000 μέλη.

ADVERTISING

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια Σχέδιο Δράσεων του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού που διαμορφώθηκε μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας, και επικεντρώθηκαν στην ανάδειξη του προορισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των τουριστικών προϊόντων της με ταυτόχρονη παρουσίαση χρήσιμου οπτικοαουστικού υλικού. Η ρωσική αγορά εκτός από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα ενδιαφέρεται και για ειδικές μορφές τουρισμού, όπως  θρησκευτικό/προσκυνηματικό τουρισμό, αθλητικό τουρισμό, σχολικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό και τουρισμό υγείας. Η παρουσίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάλυπτε πλήρως αυτούς τους τομείς στοχεύοντας σε ένα δυναμικό «άνοιγμα» στην μεγάλη τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι: «Οι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών μας είναι πολύ ισχυροί και μετρούν μία ιστορία αιώνων. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα σήμερα σημαντικά περιθώρια να τους ενισχύσουμε περαιτέρω και να βρούμε νέους δρόμους και νέα πεδία για να καλλιεργήσουμε καλύτερα τις σχέσεις μας και να συζητήσουμε δράσεις, συνέργειες και επιχειρηματικές ιδέες που θα τις ανεβάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Ξέρουμε ότι για πολλούς Ρώσους - και για τις νεότερες γενιές - μία επίσκεψη στην Ελλάδα είναι ένα όνειρο ζωής. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, δεν είναι απλώς ένας ωραίος τόπος για διακοπές για τους Ρώσους φίλους μας, αλλά ένας τόπος που μπορεί να τους προσφέρει μία πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία. Στη χώρα μας, οι Ρώσοι αισθάνονται ότι βρίσκονται μεταξύ φίλων, ότι είναι ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι και ότι θα συναντήσουν έναν τρόπο ζωής γνώριμο στην κουλτούρα και στον χαρακτήρα τους.

Όλη η Ελλάδα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί σας σε κάθε πιθανό τομέα, πέραν του Τουρισμού, π.χ. στον Πολιτισμό, στις Επιστήμες, στην Εκπαίδευση και Μόρφωση, στο Εμπόριο και στα προϊόντα, στις Επενδύσεις κ.λπ. και να εξετάσουμε από κοινού προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να επιδιώξουμε κοινούς στόχους.

Η Θεσσαλία έχει διεθνώς αναγνωρισμένους προορισμούς αλλά και ανεξερεύνητους. Η Θεσσαλία είναι μια μικρή Ελλάδα. Έχει βουνό και θάλασσα, επιχειρηματικότητα, αθλητισμό και κουλτούρα.

Η Θεσσαλία είναι ένας τόπος με πολλές εμπειρίες. Είναι το εργόχειρο του χρόνου που έπλασε στο πέρασμά του τα τοπία, τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τους μύθους. Θυμίζει την εποχή που οι άνθρωποι δημιουργούσαν πράγματα με τα χέρια τους.

Το σύνθημά μας είναι “Thessaly handcrafted by time”. Ένας προορισμός τεσσάρων εποχών. Είναι έτοιμη να σου προσφέρει ανεξίτηλες στιγμές στα γαλαζοπράσινα νερά των παραλιών της. Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τους καταπράσινους παραδείσους του Αιγαίου, τη Σκιάθο την Αλόννησο και την Σκόπελο. Την ιερή γη των Μετεώρων, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας UNESCO. Τη γαλήνη της λίμνης Πλαστήρα. Τα χωριά του Πηλίου, με τον μοναδικό συνδυασμό βουνού θάλασσας.

Τη φύση της Ελάτης – Περτούλι. Την αυθεντική φιλοξενία των Τρικάλων.

Την ζωντανή πόλη της Λάρισας και το παραλιακό της μέτωπο. Την παραδοσιακή Καρδίτσα. Τη μοναδική γαστρονομία του Βόλου. Και επειδή η εικόνα λέει όσα δεν μπορούν να αφηγηθούν, σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στον τόπο μας.»

SHARE:

24Media Network