IMS: Η πρώτη εταιρεία διαμεσολάβησης για έκδοση στεγαστικού δανείου με άδεια από την ΤτΕ

IMS: Η πρώτη εταιρεία διαμεσολάβησης για έκδοση στεγαστικού δανείου με άδεια από την ΤτΕ
Ο Κυριάκος Καμπούρης

Με μερίδιο αγοράς 10% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων η IMS παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολαβώντας μεταξύ όσων ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο και των τραπεζών.

Την εξασφάλιση, από την Τράπεζα της Ελλάδος, της πρώτης άδειας για διαμεσολάβηση στην έκδοση στεγαστικού δανείου ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας μεσιτικών υπηρεσιών στεγαστικών δανείων Individual Mortgage Solutions (IMS).

Όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια σχετικής παρουσίασης ο ιδρυτής και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας κ. Κυριάκος Καμπούρης, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έως τώρα εταιρεία που λειτουργεί ως «Μεσίτης Πιστώσεων Στεγαστικής Πίστης» και έχει λάβει σχετική πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος,

Όπως επεσήμανε ο έτερος των ιδρυτών και βασικών μετόχων της IMS, κ. Γιάννης Μαυράκης η IMS παρέχει τις υπηρεσίες της προς όσους ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο, διαμεσολαβώντας μεταξύ των ιδίων και σειράς τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων “συστημικών” Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, καθώς και της Optima, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση για τον δανειολήπτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καμπούρης, “απλοποιούμε για τους πελάτες μας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, παρουσιάζοντας και αναλύοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να επιλέξουν την πλέον συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης”.

Στόχος το 15% της αγοράς

Η IMS λειτουργεί από το 2015, με τα στελέχη της να διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην εγκρισιμότητα άνω του 90% που έχουν οι αιτήσεις των πελατών της και στο γεγονός ότι διαμέσου των υπηρεσιών της έχει εξασφαλίσει μερίδιο σχεδόν 10% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων πανελλαδικά ενώ συνολικά διαθέτει χαρτοφυλάκιο 3.500 δανείων υπό διαχείριση.

Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς τα επόμενα χρόνια στο 15% του συνόλου των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμπούρης, “η πολυπλοκότητα των διαδικασιών έκδοσης ενός δανείου από τις τράπεζες, έχει δώσει την ευκαιρία στην IMS να προσφέρει μια προνομιακή υπηρεσία “one-stop-shop”. Με αυτήν προσφέρει ευρεία γκάμα προϊόντων βασισμένη στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και στην πιστοληπτική του ικανότητα, λεπτομερή ενημέρωση για τα προϊόντα και το πιθανό ρίσκο, πλήρη ενημέρωση σχετικά με κάθε νομική υποχρέωση και τεχνική λεπτομέρεια στον δανειολήπτη, συμβουλές σε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (τεχνικά, νομικά κ.ά.), μείωση του χρόνου της διαδικασίας έως την εκταμίευση του δανείου και όλα αυτά με μηδενικό κόστος για τον πελάτη. Η εταιρεία δεν χρεώνει τις υπηρεσίες της στον πελάτη αλλά πληρώνεται απευθείας από την ίδια την τράπεζα όταν ολοκληρωθεί η εκταμίευση του δανείου.

Το 2021 η IMS διαχειρίστηκε το 9,4% του συνόλου των εκταμιεύσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ο πρώτος και ο μόνος μεσίτης πιστώσεων στη χώρα. Σύμφωνα με τα αρχεία των συνεργαζόμενων τραπεζών, έχει άνω του 90% αποτελεσματικότητα στις υποθέσεις που αναλαμβάνει, ενώ το δίκτυο συνεργατών της στον κτηματομεσιτικό τομέα ξεπερνά τους 350 επαγγελματίες του χώρου.

Βάσει του σχεδιασμού ψηφιακής μετάβασης της εταιρείας, έως το τέλος του έτους αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες και μέσω εφαρμογής (app.) στο κινητό τηλέφωνο, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης στεγαστικού δανείου θα μπορεί να συμπληρώνει την αίτησή του, να “ανεβάζει” τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και να παρακολουθεί πλήρως την εξέλιξη της.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, το πρώτο τετράμηνο του 2021, οι εκταμιεύσεις σε στεγαστικά δάνεια άγγιξαν συνολικά τα 184 εκατομμύρια ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2022 έφτασαν τα 348 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Η IMS διαμεσολάβησε για τα 34 εκατομμύρια ευρώ εξ’ αυτών. Όπως εκτιμά, έως το τέλος του έτους οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ και στόχος της IMS είναι η συμμετοχή της μέσω της παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης να διαμορφωθεί σε 120 εκατ. ευρώ, ή 10% της αγοράς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα