Μείωση ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί

Μείωση ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί
Πολυκατοικίες στην Αθήνα - φωτό αρχείου Eurokinissi

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επεκτείνει τη μείωση επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40%.

Την επέκταση της μείωσης κατά 40% του μισθώματος που καταβάλουν όλες οι επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους θεσμοθετεί τροπολογία του υπουργείου Oικονομικών που κατατέθηκε την Τρίτη (7/4) στην Βουλή.

Στην ουσία η τροπολογία επεκτείνει ότι ίσχυε για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού και σε αυτές που είχαν σημαντική μείωση του τζίρου τους και τους εργαζόμενούς τους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε αναστολή τη συλλογικής τους σύμβασης.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα