'Κλειδί' για επενδύσεις, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  συνομιλεί με τον Prem Watsa, Chairman και CEO της FAIRFAX Financial Holdings κατα την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI/ANDREA BONETTI)
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνομιλεί με τον Prem Watsa, Chairman και CEO της FAIRFAX Financial Holdings κατα την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Επιχειρηματίες που επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα, είδε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. διαβάστε τι συζήτησαν

Σημαντικές συναντήσεις είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιχειρηματίες που επιμένουν να επενδύουν στη χώρα μας, παρά τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Prem Watsa (Fairfax Financial Holdings Ltd), John Paulson (Paulson & Co), Stephen Johnson (Wilbur Ross & Co), Jonathan Haick (Brookfield Capital Partners Ltd), Samir Parekh (Capital Research & Management Company), Ben Watsa ( Lissom Investments), Lawrence Chin (Mackenzie Cundill), Jamie Lowry (Schroder’s Investment Management), Daniel Pozen (Wellington Management Company), Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank).

Από πλευράς κυβέρνησης, παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία της πρώτης αξιολόγησης, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και η διαφθορά, και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.

Συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά δεδομένα που στοιχειοθετούν εικόνα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, με κύριους συντελεστές, την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την υπέρβαση των προϋπολογισμένων εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015 και την σταθεροποίηση της οικονομίας, με βραχυπρόθεσμη προοπτική επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι μια αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα.

"Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία και τις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας. Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings.

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας και άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων προκειμένου να αποκτήσουν ιδία άποψη για την κατάσταση και να προσαρμόσουν ανάλογα τη στρατηγική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόβαση επενδυτών στην Αθήνα. Ζητούν διασφαλίσεις, προσφέρουν στήριξη

SHARE:

24Media Network