Κουντουρά για ΦΠΑ: Καμία αλλαγή μέχρι Οκτώβριο στον τουρισμό

Ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γεράσιμο Ζαχαράτο για την Περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό την Τρίτη 19 Μαΐου 2105.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γεράσιμο Ζαχαράτο για την Περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό την Τρίτη 19 Μαΐου 2105. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα αλλάξει τίποτε", είπε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβριο αλλαγές στον ΦΠΑ που θα αφορούν στο τουριστικό πακέτο έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή " Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα αλλάξει τίποτε", είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Για ενδεχόμενες αλλαγές μετά τον Οκτώβριο η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει κάποια απόφαση μέχρι στιγμής. "Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Η διαπραγμάτευση είναι διαπραγμάτευση", ανέφερε.

Η ίδια τόνισε ότι "η κυβέρνηση χωρίς οικονομική μελέτη και χωρίς τεκμηρίωση δεν θέλει να κάνει καμία αλλαγή που θα βλάψει γενικότερα την οικονομία", σημειώνοντας παράλληλα ότι "πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις χώρες τις οποίες ανταγωνιζόμαστε". "Ο ΦΠΑ έχει δύο συντελεστές σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, 7-10 και 17-19. Εκεί λοιπόν γίνονται και οι προτάσεις και οι διαπραγματεύσεις", εξήγησε.

Υποστήριξε ακόμα ότι "πρέπει να υπάρχει το προνόμιο των νησιών όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη".

SHARE:

24Media Network