Κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα

Κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα
Γενική άποψη από την συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) Eurokinissi

Άρχισε η διήμερη συνεδρίαση του Eurogroup. Στο τραπέζι η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα και το νέο πακέτο στήριξης. Μήνυμα Σόιμπλε στην Ελλάδα. Τι δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

Την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

“Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους χάρη στις προσπάθειες του λαού και χάρη στη συνεργασία και τη στήριξη των εταίρων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

Βασικά θέματα στη συνεδρίαση του Eurogroup, που άρχισε λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδας, είναι η απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και οι πτυχές του νέου προγράμματος βοήθειας.

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα

“Η απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης θα παρθεί στην Αθήνα” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε με αυτή τη δήλωση έδειξε προς την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, καθώς θεωρεί ότι η εκταμίευση εξαρτάται από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα μας

Οι συζητήσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup θα αρχίσουν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο, δήλωσε την Κυριακή στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, o Ζ. Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι απόψε δεν θα πρέπει να αναμένεται συνολική συμφωνία, καθώς οι διαβουλεύσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να υπάρξει συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σήμερα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ακόμη ότι πτυχή των σημερινών και αυριανών συζητήσεων θα είναι και ο τρόπος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα