Λαγκάρντ: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να διευρύνουν τη φορολογική τους βάση

Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IWF) delivers a speech during the presentation of the report on the international trade system in Berlin, Germany, Monday, April 10, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IWF) delivers a speech during the presentation of the report on the international trade system in Berlin, Germany, Monday, April 10, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για δίκτυα κοινωνικής προστασίας, για υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης σε σχέση με το 11% του ΑΕΠ

Οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να επιδιώξουν δημοσιονομικές πολιτικές με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και την οικοδόμηση ευρύτερων φορολογικών βάσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομών και τις κοινωνικές δαπάνες, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Μια βασική προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση ευρύτερων και δικαιότερων φορολογικών βάσεων. Όλοι πρέπει να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί, ενώ οι φτωχοί πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε η Λαγκάρντ σε οικονομικό συνέδριο στο Μαρακές του Μαρόκου, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας της.

ADVERTISING

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για δίκτυα κοινωνικής προστασίας, για υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης σε σχέση με το 11% του ΑΕΠ που διατίθεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή – λιγότερο από το 19% στην αναδυόμενη Ευρώπη.

«Η δημοσιονομική πολιτική μπορεί και πρέπει να επανασχεδιαστεί για να στηρίξει την ανοικτή σε όλους ανάπτυξη στην περιοχή», δήλωσε η Λαγκάρντ.

SHARE:

24Media Network