Μείωση 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Κατατέθηκε η τροπολογία

Μείωση 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Κατατέθηκε η τροπολογία

Τι προβλέπεται για τα νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Από πότε μέχρι πότε θα ισχύσει η μειωμένη τιμή

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης η οποία θα ισχύσει για τη διάθεση του από 15 Οκτωβρίου ως 30 Απριλίου.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο θα φέρει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο.

Για παράδειγμα για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011.

Σύμφωνα με την τροπολογία ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μειώνεται από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Στόχος όπως επισημαίνεται είναι «η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόσο θα μας στοιχίζει το πετρέλαιο από τον Οκτώβριο

Στα 10 με 12 λεπτά το κέρδος: Σε 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο θα πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

SHARE:

24Media Network