Μικρό βοήθημα για λίγους
Με εισοδηματικά κριτήρια θα γίνει η καταβολή του επιδόματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Θα δοθεί τον Δεκέμβριο, ξεχωριστά από τη σύνταξη. Το ύψος του ποσού και ποιοι δεν θα το πάρουν ακόμα και αν έχουν μικρή σύνταξη
- 22 Οκτωβρίου 2010 09:58
Λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κυβέρνηση προχωρά σε παροχές κοινωνικού χαρακτήρα για την ενίσχυση 500.000 χαμηλοσυνταξιούχων.
Χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Περιστέρι εξήγγειλε επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους το οποίο θα δοθεί μαζί με τη σύνταξη στο τέλος του χρόνου. Το ύψος του επιδόματος δεν έγινε γνωστό, αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα από τον υπουργό Οικονομικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το βοήθημα θα χορηγηθεί με εισοδηματικά κριτήρια και η κυβέρνηση σχεδιάζει να δίνεται κάθε χρόνο.
Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για οικονομική ενίσχυση ύψους 100, 200 και 300 ευρώ, που θα βασίζεται στην περιουσιακή κατάσταση των δικαιούχων.
Έτσι, αναμένεται να αποκλειστούν όσοι έχουν άλλες πηγές εισοδημάτων, όπως εκμετάλλευση ακινήτων, ή υψηλή σύνταξη συζύγου, ακόμα και αν κάποιος λαμβάνει 700 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε ένα σπίτι μπορεί να δοθεί το επίδομα δύο φορές, αν πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων με χαμηλή σύνταξη.
Το επίδομα θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό, από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου και δεν θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη. Η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων είναι σε προχωρημένο στάδιο και γίνονται διασταυρώσεις ώστε να μην υπάρξουν αδικίες.