“Μην φοβάστε, πηγαίνετε στην Ελλάδα”

“Μην φοβάστε, πηγαίνετε στην Ελλάδα”

Πηγαίνετε στην Ελλάδα να τους βοηθήσετε. Αυτό λένε επί της ουσίας οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες

Έκκληση να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και δη τα νησιά της, απεύθυναν στους Γερμανούς τουρίστες οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της χώρας.

Τους ζητάνε “να αγνοήσουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα”.

Όλα αυτά μία ημέρα πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ITB), η οποία διοργανώνεται στο Βερολίνο κατά το διάστημα 7- 13 Μαρτίου.

“Οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας τους τουρίστες”, τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας TUI, Φόλκερ Μπέτχερ, ο οποίος χαρακτήρισε τόσο “εντελώς υπερβολική” όσο και “αντιπαραγωγική” τη συζήτηση γύρω από την κρίση και τα θέματα ασφάλειας της χώρας.

Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, οι οποίοι ανησυχούν ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, δήλωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουν τις διακοπές στη χώρα αυτό το καλοκαίρι, αλλά και ότι σπανίως κατά το παρελθόν υπήρξαν οι διακοπές στην Ελλάδα τόσο ελκυστικές.

Για να επιχειρηματολογήσει μάλιστα περισσότερο υπέρ των απόψεών του, σημείωσε ότι αναφέρεται στην ενίσχυση της ξενοδοχειακής αλυσίδας της TUI με τρία νέα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος στην Κρήτη και για τα οποία οι αριθμοί είναι ήδη θετικοί, αλλά και στις τιμές, οι οποίες, όπως είπε, έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%.

Ο κ. Μπέτχερ τόνισε ότι πολλές θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τον τουρισμό και εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί ακόμη και μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

“Δεν έχουμε χάσει ακόμη τις ελπίδες μας”, δήλωσε.

Ανάλογη ήταν η θέση και του επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της βρετανικής “Thomas Cook” Πέτερ Φανκχάουζερ, ο οποίος κράτησε ελαφρώς πιο ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι “τα γεγονότα στην Αθήνα επηρεάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι δεν θα πρέπει τα ελληνικά νησιά να συγχέονται με την Αθήνα και τις διαδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εκεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα