“Μήνυμα” στην Ελλάδα με πάγωμα ενός δισ. ευρώ

“Μήνυμα” στην Ελλάδα με πάγωμα ενός δισ. ευρώ

Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Διαβάστε τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

To Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε την Τετάρτη από το Λουξεμβούργο ότι στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο “πακέτο” δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου.

“Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου. Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους”, αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.

Η ξαφνική αυτή απόφαση δεν θα μπορούσε να μη συνδεθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ευρώπη, καθώς οι προειδοποιήσεις προς τη χώρα μας είναι καθημερινές και τα σενάρια εξόδου από το ευρώ έχουν φουντώσει για τα καλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα