Νέα παρέμβαση ΗΠΑ στο 'και πέντε' για να βρεθεί λύση

epa03806692 General view of the exterior of the US State Department, where it was  announced the resumption of peace talks between Israel and the Palestinian Authority, to be headed by former American Ambassador to Israel Martin Indyk, at the State Department, in Washington, DC, USA, 29 July 2013. US Secretary of State John Kerry will be meeting with Israeli Justice Minister Tzipi Livni and Palestinian Chief Negotiator Saeb Erekat in an attempt to lay the ground work for progress in the Middle East.  EPA/MIKE THEILER
epa03806692 General view of the exterior of the US State Department, where it was announced the resumption of peace talks between Israel and the Palestinian Authority, to be headed by former American Ambassador to Israel Martin Indyk, at the State Department, in Washington, DC, USA, 29 July 2013. US Secretary of State John Kerry will be meeting with Israeli Justice Minister Tzipi Livni and Palestinian Chief Negotiator Saeb Erekat in an attempt to lay the ground work for progress in the Middle East. EPA/MIKE THEILER EPA

"Την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη, αλλά και ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους" τονίζει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρμπι, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 19.00

Την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη, αλλά και ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρμπι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Αυτό που θέλει να δει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι "είναι να βρεθεί ένας δρόμος, ένας εποικοδομητικός δρόμος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται και να αποκαταστήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να επιτύχει ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό είναι πράγματι το θέμα που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο", υπογράμμισε ο Κέρμπι.

"Σεβόμαστε την δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα", πρόσθεσε επίσης σχετικά με το δημοψήφισμα και σημείωσε: "Τώρα αυτό τελείωσε και είδατε ότι, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αμέσως".

"Προσβλέπουμε, όπως έχουμε πει από την αρχή, στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα", επισήμανε.

"Ο υπουργός (Οικονομικών Τζακ) Λιού και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, όπως και ο Λευκός Οίκος εξακολουθούν να έχουν στενή επαφή με ένα ευρύ φάσμα εταίρων για την κατάσταση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ", πρόσθεσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Το επίκεντρο βρίσκεται τώρα στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα", σχολίασε επίσης και επισήμανε ότι ο υπουργός Λιου ηγείται του συντονισμού των αμερικανικών προσπαθειών.

"Βεβαίως και έχουμε επίγνωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη γεωπολιτικώς", υπογράμμισε επίσης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν το αγνοεί αυτό, αλλά "το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στο να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλευρές σε αυτές τις συνομιλίες βρίσκουν έναν εποικοδομητικό τρόπο να προχωρήσουν. Αυτή είναι πράγματι η καλύτερη λύση για ένα πιο σταθερό μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network