Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα. Σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές

Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα. Σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP Γ. ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένει συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Ποιες οι δηλώσεις του στο δίκτυο RTL

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ διότι ενδεχόμενη έξοδός της θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ωστόσο πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη “δεν αποτελεί επιλογή”.

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει “την ευρωζώνη θα έχετε μια πολύ επικίνδυνη αστάθεια”, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στο δίκτυο RTL. “Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης στο σύνολό της να αποφευχθεί αυτό”.

“Αρχίζουν να εξαντλούνται τα χρήματα”, πρόσθεσε εξάλλου ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη “πρέπει να ανταποκριθεί σε ορισμένους όρους και συμφωνίες ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version