Ντάισελμπλουμ: Στο τέλος του 4μήνου η χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου. Ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν για την προηγούμενη κυβέρνηση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Τι απάντησε ο πρόεδρος του Eurogroup σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, περί λάθος προγραμματισμού του Eurogroup στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας

Απάντηση σε ερώτηση-τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε, ότι το Eurogroup έκανε ένα σοβαρό λάθος προγραμματισμού στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, να μην μπορέσει το Δημόσιο να διαχειριστεί τις ανάγκες του από τον Μάρτιο.

Απαντώντας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε, ότι η χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, με την καταβολή των προγραμματισμένων δόσεων, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τετραμήνου.

Διευκρίνισε δε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες αξιολόγησης που ίσχυαν για την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και πως το χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των φορολογικών εσόδων και των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκωτσέζικο ντους: Ο Ντάισελμπλουμ με σαρκαστικά και θετικά σχόλια για την Ελλάδα

Λίστα παρελήφθη: Στα χέρια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ο τελικός κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network