Ο ‘καυτός’ διάλογος Βαρουφάκη-Σόιμπλε και η διάψευση από την Ελλάδα

Ο ‘καυτός’ διάλογος Βαρουφάκη-Σόιμπλε και η διάψευση από την Ελλάδα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) eurokinissi

Δυναμιτίζει το κλίμα το Spiegel και το υπουργείο Οικονομικών το διαψεύδει. Τι φέρεται να είπε ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Στη σκιά της κρισιμότητας των στιγμών, το ήδη δυσμενές κλίμα επιχείρησε να επιδεινώσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αποκαλύπτοντας τους… καυτούς διαλόγους που έλαβαν χώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τετ α τετ που είχαν την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου, πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.

Κατά το δημοσίευμα του Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φερόταν να διατύπωσε νέο τελεσίγραφο προς τον Γ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον ανοιχτά πως «Ο χρόνος τελειώνει».

«Διαπραγματευτείτε σοβαρά με τους δανειστές», φερόταν να διεμήνυσε ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη, κατά το Spiegel.

Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις «αποκαλύψεις» του γερμανικού περιοδικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τόνισε πως τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.

Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα