Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά: Ούτε ένα σεντ προκαταβολικά στην Ελλάδα

Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά: Ούτε ένα σεντ προκαταβολικά στην Ελλάδα

Νέες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα και το υπό εφαρμογή τετράμηνο πρόγραμμα

«Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα, και τόνισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR) και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος. «Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ενόψει, πάντως, της ψηφοφορίας, μεθαύριο, στο γερμανικό Κοινοβούλιο συνεχίζονται οι αντιδράσεις από βουλευτές, κυρίως των συντηρητικών κομμάτων. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα Rheinische Post, περίπου εξήντα βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) δεν θα υπερψηφίσουν την εισήγηση του Βόλγκανγκ Σόιμπλε για παράταση του ελληνικού προγράμματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση είπε προεκλογικά στο λαό κάτι τελείως διαφορετικό

Οι Γερμανοί (δεν) είναι φίλοι μας. Ελάχιστοι τάσσονται υπέρ της παράτασης της βοήθειας

SHARE:

24Media Network