“Όχι” των θεσμών στην παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας

“Όχι” των θεσμών στην παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας
Πολυκατοικίες στην Αθήνα Eurokinissi

Κατηγορηματική άρνηση των θεσμών στο αίτημα παράτασης του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας εισέπραξε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,

Την άρνηση των θεσμών στην παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά το τέλος Απριλίου συναντά το οικονομικό επιτελείο εν μέσω κρίσης από τον κορονοϊό.

Αυτό τόνισε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ o ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και σημείωσε ότι οι θεσμοί διαχωρίζουν το θέμα των δανείων από την όλη οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα είπε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών επιχειρηματολογούν, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά με την εναρμόνιση της Ελλάδα στο καθεσττώς που ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Παρόλα αυτά το οικονομικό επιτελείο επιμένει στο ότι θα γίνει διάλογος με τους θεσμούς για το θέμα της παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσημα την υποβολή από την Ελλάδα του αιτήματος παράτασης ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι η παράταση ή τουλάχιστον η πρόθεση για παράταση είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τούτο με δεδομένο ότι τα περιοριστικά μέτρα θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύουν και μετά το τέλος του Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εκκαθαρίζονται οι παλιές υποθέσεις του νόμου Κατσέλη και επιπλέον οι υπηρεσίες των τραπεζών θα υπολειτουργούν αλλά και η Βουλή δεν μπορεί να συζητήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πέραν όλων των άλλων και ως αρχή δικαίου δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους “κόκκινους” δανειολήπτες να έχουν την ύστατη καταφυγή στην δικαστική προστασία πριν ισχύσει το νέο καθεστώς

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα