Όλη η έκθεση Πισσαρίδη: Οι τεράστιες αλλαγες που θα φέρει στη ζωή μας σε 250 σελίδες

Όλη η έκθεση Πισσαρίδη: Οι τεράστιες αλλαγες που θα φέρει στη ζωή μας σε 250 σελίδες
Τηλεδιάσκεψη για την έκθεση Πισσαρίδη Eurokinissi

Διαβάστε όλη την έκθεση Πισσαρίδη και τις προβλέψεις της για την Ασφάλεια, την εργασία, τη φορολογία και μια σειρά τομείς κρίσιμους για το μέλλον των Ελλήνων. Γιατί ο πολίτης ζει καλύτερα, όταν είναι ενημερωμένος.

Το τελικό κείμενο της έκθεσης της «Επιτροπής Πισσαρίδη» για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, με έμφαση στη μείωση του εργοδοτικού κόστους και με εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο δραματικές αλλαγές θα φέρει στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, αν ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων γίνουν εφαρμοσμένη πολιτική.

Η έκθεση Πισσαρίδη δίνει ειδικότερα έμφαση στη μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τους εργοδότες, καθώς και στην ανάπτυξη ενός δεύτερου και τρίτου πυλώνα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με κίνητρα για ιδιωτικές αποταμιεύσεις.

Το σχέδιο δράσεων που παρουσιάζεται στην Έκθεση έχει ως στόχο την ετήσια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά ποσοστό της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία, κατά μέσο όρο.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ετήσιας αύξησης της απασχόλησης κατά 1% και της ετήσιας αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας κατά 2,5%. Εάν επιτευχθούν αυτά, τότε το 2030 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης αναμένεται να ανέλθει στο 81% της ΕΕ (από το 67% το 2019) ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 7% (από το 17,2% το 2019).

Διαβάστε αναλυτικά ό,τι προβλέπει η έκθεση για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Κάθε πολίτης πρέπει να ενημερωθεί όσο καλύτερα γίνεται, για να γνωρίζει με λεπτομέρειες πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινότητά του σε περίπτωση εφαρμογής των συγκεκριμένων προτάσεων.

https://www.news247.gr/download/3924//641000/growthplan202011231021.pdf

Το NEWS 24/7 τις επόμενες εβδομάδες θα αναλύσει την ουσία των προτάσεων της έκθεσης Πισσαρίδη, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τι θα σημαίνει για τη ζωή τους, η εφαρμογή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα