Όλι Ρεν: Καμία επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν το Eurogroup

Όλι Ρεν: Καμία επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν το Eurogroup

Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ ανέφερε ότι, προς το παρόν, τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ’ αποστάσεως. Ο κ. Ο’ Κόνορ επανέλαβε, επίσης, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο ίδιος ανέφερε ότι ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία, είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Όπως σημείωσε, το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα