Ομόλογα: Σε νέα άνοδο οι αποδόσεις μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Ομόλογα: Σε νέα άνοδο οι αποδόσεις μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ
Χρηματιστήριο iStockphoto

Πως κινείται η παγκόσμια χρηματοοικονομική αγορά, αλλά και η εγχώρια, ενόψει της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Υποτονικό το κλίμα στην αγορά σήμερα καθώς οι περισσότερες ευρωπαικές παρέμεινα κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου οδεύει προς το 3% μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, με τις οποίες τίθεται οριστικό τέλος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος Ιουνίου. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών (1,012). Αντιθέτως οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία -άκαιρη όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έγινε το 2011, εν μέσω της μεγάλης κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,93% από 2,87% χθες έναντι 0,84% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,03% από 2,07% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0809 δολ. από το επίπεδο των 1,0815 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0826 δολ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα