Ως το τέλος Ιουνίου φτάνουν τα “πυρομαχικά” του ΥΠΟΙΚ κατά του κορονοϊού

Ως το τέλος Ιουνίου φτάνουν τα “πυρομαχικά” του ΥΠΟΙΚ κατά του κορονοϊού
Το υπουργείο οικονομικών Eurokinissi

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι η μεταγενέστερη καταβολή του αφορά επιχειρήσεις οι οποίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή έχουν πληγεί από την κρίση.

Μέχρι και το τέλος Ιουνίου αντέχουν τα ταμεία του κράτους να υποστηρίξουν τις δράσεις για την αποτροπή των επιπτώσεων του κορονοϊού χωρίς να πειραχθεί το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 32 δις ευρώ

Αυτό τόνισε μιλώντας στο OPEN o υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας διευκρινίζοντας πάντως ότι στα ρευστά διαθέσιμα του δημοσίου δεν περιλαμβάνει και το δημοσιονομικό μαξιλάρι που έχει δημιουργηθεί μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου από δάνεια του ESM εκδόσεις ομολόγων και διαθέσιμα δημοσίων οργανισμών .

Σχετικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκαθάρισε σαν διευκόλυνση ότι η μεταγενέστερη καταβολή του αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες είτε ανέστειλαν την λειτουργία τους ή έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την κρίση. «Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο κανονικά».τόνισε ο υπουργός.

Τόνισε επίσης ότι οι 108 χιλιάδες γιατροί νοσηλευτές υπάλληλοι της ΠΟΕΔΥ και της πολιτικής προστασίας θα πάρουν για πρώτη φορά μετά το 2012 δώρο του Πάσχα όπως έχει προαναγγείλει στο τελευταίο του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός το οποίο θα έχει ένα συνολικό κόστος 80 εκ ευρώ.

Πρόσθεσε παρόλα αυτά ότι η λίστα των ΚΑΔ που ανακοινώθηκε χθες θα συμπληρώνεται και ανέφερε ενδεικτικά ότι εξετάζεται το επόμενο διάστημα να ενταχθούν οι υπηρεσίες φωτορεπόρτερ οι υπηρεσίες στάθμευσης αυτοκινήτων τα πλυντήρια αυτοκινήτων υπηρεσίες πέριξ των αεροπορικών εταιριών.

Τόνισε ότι με την χθεσινή απόφαση της Commission για ενεργοποίηση της «ρήτρα γενικής διαφυγής» τα κράτη μέλη έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν όσα χρήματα έχουν διαθέσιμα για να καταπολεμήσουν τιις συνέπειες του κοροναίού.

Στην κατεύθυνση της Παρακολούθησης της συνολικής προσπάθειας είπε ότι την Δευτέρα θα έχουμε σύγκλιση του ECOFIN και την Τρίτη του Eurogroup όπου θα επανεξεταστεί η κατάσταση .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα