Ουκρανία: “Βυθίζεται” η τιμή του Bitcoin λόγω των αυξανόμενων εντάσεων

Ουκρανία: “Βυθίζεται” η τιμή του Bitcoin λόγω των αυξανόμενων εντάσεων
Bitcoin Unsplash

Η τιμή του Bitcoin, μεταξύ άλλων μεγάλων κρυπτονομσιμάτων, βρίσκεται σε "ελεύθερη πτώση". Με τις εντάσεις στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας να κλιμακώνονται, οι επενδυτές εμφανίζονται "μαζεμένοι".

Με τις εντάσεις στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας να μην εμφανίζουν καμία αποκλιμάκωση και ιδιαίτερα μετά το διάγγελμα Πούτιν, που ανακοίνωσε την αναγνώριση της αυτονομίας του Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, η παγκόσμια οικονομία δέχεται μεγάλο πλήγμα.

Πέραν της γεωμετρικής αύξησης στις τιμές του πετρελαίου, μεγάλο πλήγμα δέχθηκε το Bitcoin και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, με τους επενδυτές να μην ρισκάρουν με οποιαδήποτε κίνηση να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκε πτώση σχεδόν 6,5% στην τιμή του Bitcoin. Το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έπεσε κάτω από τα 40.000 δολάρια το περασμένο Σαββατοκύριακο και συνέχισε να υποχωρεί όσο το πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία εντείνονταν.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και σημειώθηκε η υψηλότερη αξία του, το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αποθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών, που λένε ότι το Βitcoin μπορεί να μην σταθεροποιηθεί σύντομα.

“Βουτιά” και για άλλα κρυπτονομίσματα

Πέραν του Bitcoin, και το Ethereum, το δεύτερο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε πάνω από 8% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματευόταν στα 2.520 δολάρια.

“Το Bitcoin είναι απρόθυμος συμμετέχων στην αστάθεια που πλήττει όλα τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τις εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας”, έγραψε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Παράλληλα, οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο είναι φανερά εκνευρισμένοι από την κρίση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα