Παγκρήτια Τράπεζα: Kατατέθηκε στην ΤτΕ το Επιχειρηματικό Πλάνο

Παγκρήτια Τράπεζα: Kατατέθηκε στην ΤτΕ το Επιχειρηματικό Πλάνο
Παγκρήτια Τράπεζα facebook @pancretabank

Το Επιχειρηματικό Πλάνο περιλαμβάνει την εξέλιξη των κεφαλαίων της Τράπεζας σε ορίζοντα 5ετίας, καθώς και το σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού και ανάπτυξης των εργασιών.

Παράταση ως τις 11 Οκτωβρίου έλαβε η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ ως 98,7 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπως προβλέπει το συμπλήρωμα ενημερωτικού δελτίου που ενέκρινε στις 30 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, μετατίθεται για τις 13 Οκτωβρίου η διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών και για τις 17 Οκτωβρίου η ανακοίνωση κάλυψης.

Τα καθαρά έσοδα της ΑΜΚ (ως 94,3 εκατ. ευρώ) θα αξιοποιηθούν για ενίσχυση των κεφαλαιακών δεικτών, ενέργειες εξυγίανσης του ισολογισμού και δράσεις οργανικής αλλά και μη οργανικής ανάπτυξης -συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων συμφωνιών για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της HSBC στην Ελλάδα και της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ο στόχος

Με τα νέα κεφάλαια, η Τράπεζα στοχεύει στο μετασχηματισμό της, προωθώντας τις αναγκαίες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανάπτυξη υποδομών, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας και στην υιοθέτηση ενός βελτιωμένου και σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου.

Η νέα Τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση αναμένεται να καλύψει το κενό μεταξύ των συστημικών και των μικρών τραπεζών και να καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βαρθολομαίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του, είχε εκτιμήσει ότι σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι στρατηγικές αυτές κινήσεις. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όπως εξελίσσονται. Με το στελεχιακό δυναμικό της HSBC θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέες πελατειακές ανάγκες, η δε τεχνογνωσία και η εμπειρία του δυναμικού αυτού θα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα επόμενα βήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας στόχος είναι η Παγκρήτια να είναι η τράπεζα που εξυπηρετεί τον μικρό, τον μεσαίο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία, όχι μόνο με υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, αλλά και με λύσεις που παρέχονται με ταχύτητα και κυρίως με την κατάλληλη συμβουλευτική, κάτι το οποίο αποδεδειγμένα λείπει από την τραπεζική αγορά.

Συνεργασία με την ΤτΕ

Σε ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Τράπεζα γνωστοποιεί ότι υπέβαλε προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος το ολοκληρωμένο Επιχειρηματικό της Πλάνο στο οποίο περιλαμβάνεται και το Πλάνο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης.

Το Επιχειρηματικό Πλάνο κατετέθη από τη Διοίκηση εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, την Παρασκευή 30/9 και περιλαμβάνει την εξέλιξη των κεφαλαίων της Τράπεζας σε ορίζοντα 5ετίας, καθώς και το σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού και ανάπτυξης των εργασιών της μέσω και της φιλικής συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, στρατηγικές κινήσεις που τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύοντας το ήδη καλό πνεύμα συνεργασίας και συνέπειας, θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση και υλοποίηση του Επιχειρηματικού και Κεφαλαιακού της Πλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της 30/6/2022, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω Δημόσιας Προσφοράς η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η περίοδος εγγραφών, άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και μεταβίβασης αυτών, λήγει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι μέτοχοι, οι υποψήφιοι επενδυτές και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας, όπου είναι αναρτημένο το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο και το Συμπλήρωμα αυτού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα