Παπαδημούλης κατά Σόιμπλε: Δεν γίνεται αποδεκτή η εμμονή του για το χρέος

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης. © EUROPEAN UNION 2014 - EP

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους,είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης

Υπέρ της ολοκλήρωσης της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους μέχρι το τέλος του έτους, τάσσεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης με αφορμή την συζήτηση την Τρίτη στην Ολομέλεια του ΕΚ με θέμα «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος».

«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

«Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συζήτηση θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
SHARE:

24Media Network