Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Κώστας Μποτόπουλος

Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, για την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, του Κώστα Μποτόπουλου, προτεινομένου, από τον υπουργό Οικονομικών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, για την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, του Κώστα Μποτόπουλου, προτεινομένου, από τον υπουργό Οικονομικών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Tην παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υπέβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, κατόπιν αιτήματος του ίδιου υπουργού

Κατά τις πληροφορίες, κατά την παραίτησή του, ο κ. Μποτόπουλος ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να μην απομακρυνθεί τώρα από τα ηνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτρης βαρύτητας για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Όπως εξηγούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μποτόπουλος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το περασμένο καλοκαίρι και του ζητήθηκε να υλοποιηθεί.

Το θέμα έθεσε στη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά "Άκουσα πως ζητήσατε την παραίτηση του Μποτόπουλου. Τη ζητήσατε;" και στελέχη της κυβέρνησης να το επιβεβαιώνουν.

SHARE:

24Media Network