Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος

Αναλαμβάνει σύμβουλος του Ταλέμπ Ριφάι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, με την Ελλάδα να είναι υποψήφια για το Εκτελεστικό Συμβούλιο Οργανισμού

Του Δημήτρη Μπαλή

Η άνοδος του ελληνικού τουρισμού και τα συνεχή ρεκόρ επισκεψιμότητας που καταγράφει κάθε χρόνο, έχουν μεγάλο διεθνή αντίκτυπο. Η Ελλάδα φέτος πηγαίνει ολοταχώς για 30 εκατ. τουρίστες και έχει καταστεί σημαντικός παίκτης στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού. Πλέον, ο στόχος να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα των προορισμών όλου του κόσμου, μπορεί να θεωρηθεί εφικτός.

Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις της χώρας μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και αυτό διαφαίνεται από τις συνεχείς επισκέψεις του προέδρου του Οργανισμού, Ταλέμπ Ριφάι στην Ελλάδα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ.

Αυτές οι καλές σχέσεις, προχωρούν σε ανώτερο επίπεδο, καθώς η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπείται στον ΠΟΤ με τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο. Ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, παραιτήθηκε των καθηκόντων του υπογράφοντας τις τελευταίες εκκρεμότητες, από τη στιγμή που η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τον πρότεινε για μια θέση στον ΠΟΤ αλλά και ο Ταλέμπ Ριφάι ήθελε να τον εντάξει στη στενή ομάδα των συμβούλων του.

Ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή, στην Ισπανία, έδρα του Οργανισμού, προκειμένου να διευθετήσει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον ΠΟΤ. Από τη στιγμή που αναλάβει, η Ελλάδα θα έχει ακόμα πιο ισχυρή φωνή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ενώ θα μπορεί να «περνά» ακόμα καλύτερα τις θέσεις της και γιατί όχι να διαμορφώνει καταστάσεις στην παγκόσμια σκακιέρα.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Τουρισμού υπέβαλε την υποψηφιότητα της χώρας για μία έδρα στο Εκτελεστικό  Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021, η οποία υποψηφιότητα ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στις  29 Μαΐου 2017.

Καταλήγοντας, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου γ.γ. ΕΟΤ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για νομικό και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης της Έλενας Κουντουρά, όπως ήταν και ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

SHARE: