Παράταση μέχρι 15 Μαΐου στο πάγωμα της πώλησης 'κόκκινων δανείων'

Η πόλη της Αθήνας όπως φαίνεται από ψηλά,Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η πόλη της Αθήνας όπως φαίνεται από ψηλά,Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κατατέθηκε τροπολογία που ψηφίζεται την Τετάρτη. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση λόγω καθυστερήσεων στη διαπραγμάτευση

Νέα μηνιαία παράταση, τρίτη κατά σειρά,  στην προστασία της πώλησης «κόκκινων δανείων» σε funds παρέχει μέχρι τις 15 Μαΐου το υπουργείο Οικονομίας ενόψει της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

Η ρύθμιση κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας η οποία παρατείνει έως τις 15 Μαΐου (από 15 Απριλίου που έληγε αρχικά) την αναστολή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες σε ειδικές εταιρείες διαχείρισης δανείων (funds). Ειδικότερα, η ρύθμιση απαγορεύει τη μεταβίβαση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών δανείων καθώς και δανείων που έχουν λάβει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο έως 250 εκ. ευρώ που έχουν έως 250 εργαζόμενους.

tropologiaMiEksipiretoumena.pdf

Με άλλη ρύθμιση της ίδιας τροπολογίας παρατείνεται για δύο μήνες, έως 30 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, μετατίθεται για δύο μήνες, και συγκεκριμένα για την 1η Ιουνίου 2016, η έναρξη εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου (Ν. 4281/2014) για το νέο θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημόσιων συμβάσεων. Η τροπολογία ενσωματώθηκε σε κύρωση της ΕΕ με τη Μολδαβία (Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου» που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα Δάνεια
SHARE: