Παύση όλων των προϊσταμένων σε Εφορίες, ΣΔΟΕ, τελωνεία

Περισσότερες από 700 πινακίδες κατατέθηκαν έως αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2011 στη ΔΟΥ Τρικάλων αφού η οικονομική κρίση, καθιστά δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης και κυκλοφορίας των οχημάτων και πλέον οικογένειες με δύο αυτοκίνητα ακινητοποιούν το ένα, ενώ και οι επαγγελματίες, μειώνουν οχήματα που έχουν στις επιχειρήσεις τους. Δεν απουσιάζουν όμως και οι περιπτώσεις με Τρικαλινούς που έχουν ένα αυτοκίνητο και το απενεργοποιούν, καθώς έχουν μείνει άνεργοι και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα συντήρησης οχήματος. Επίσης και συνταξιούχοι που βλέπουν τη σύνταξή τους να μειώνεται παραδίοδυν τις πινακίδες απο μοτοποδήλατα αφού αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Η εκτίμηση των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, είναι πως με την λήξη του έτους, θα έχουν παραδοθεί περισσότερες από 1.000 περίπου πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.¦ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Περισσότερες από 700 πινακίδες κατατέθηκαν έως αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2011 στη ΔΟΥ Τρικάλων αφού η οικονομική κρίση, καθιστά δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης και κυκλοφορίας των οχημάτων και πλέον οικογένειες με δύο αυτοκίνητα ακινητοποιούν το ένα, ενώ και οι επαγγελματίες, μειώνουν οχήματα που έχουν στις επιχειρήσεις τους. Δεν απουσιάζουν όμως και οι περιπτώσεις με Τρικαλινούς που έχουν ένα αυτοκίνητο και το απενεργοποιούν, καθώς έχουν μείνει άνεργοι και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα συντήρησης οχήματος. Επίσης και συνταξιούχοι που βλέπουν τη σύνταξή τους να μειώνεται παραδίοδυν τις πινακίδες απο μοτοποδήλατα αφού αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Η εκτίμηση των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, είναι πως με την λήξη του έτους, θα έχουν παραδοθεί περισσότερες από 1.000 περίπου πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.¦ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Επιχείρηση "σκούπα" στους διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ. Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μετά τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επίπεδου τμήματος, υποδιεύθυνσης και διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 55 του Ν. 4002/2011.

Πρόκειται επί της ουσίας για διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες όλων των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των διαπεριφερειακών και περιφερειακών ελεγκτικών κέντρων και των εφοριών, οι οποίοι παύονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και αντικαθίστανται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στα "Νέα" ότι οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν με αξιολογικά κριτήρια.

Τις αλλαγές υπαγορεύει διάταξη του προηγούμενου νόμου, που όριζε ετήσια θητεία των προϊσταμένων αλλά αξιολόγηση ανά τρίμηνο.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμη, ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

Η αξιολόγησή τους θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας, γίνεται ακόμη απόπειρα στελέχωσης του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους, στο οποίο θεωρητικά, θα έπρεπε από την αρχή του έτους να έχουν τοποθετηθεί 2.335 ελεγκτές, όμως οι νέοι ελεγκτές είναι μόλις 80.

Το νέο Σώμα θα στελεχωθεί με υφιστάμενους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς νέες προσλήψεις, ενώ οι ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαια αποδοτικότητας και θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΠΑΣΟΚ δεν συναίνεσε στην τροπολογία για τις εφορίες

Καταργούνται 127 ΔΟΥ μέχρι το τέλος του 2012

SHARE:

24Media Network