Περισσότερες εγγυήσεις ζητά το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος

Περισσότερες εγγυήσεις ζητά το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "δεν είναι έτοιμο" να συμμετάσχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Τι δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Ταμείου για το ελληνικό χρέος

Ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πρόσθεσε ότι «ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις». Σημείωσε ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων θεσμών αλλά αντίθετα εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει “είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε”, αλλά  πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς», ανέφερε το στέλεχος αυτό του Ταμείου, μετά τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους (της)», είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα