Πιστώνεται το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής

Στιγμιότυπο από Εφορία
Στιγμιότυπο από Εφορία EUROKINISSI

Το ποσό των 468,7 εκατ. έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στους λογαριασμούς 47.532 δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής

Το ποσό των 468,7 εκατ. έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στους λογαριασμούς 47.532 δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής μαζί με τα 235,4 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν  σήμερα το πρωί στους λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο. Υπολογίζεται ότι οι τελευταίοι 5816 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής θα μοιραστούν άλλα περίπου 89 εκ ευρώ που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρώτες εκτιμήσεις το ποσό που θα διατεθεί από το υπόλοιπο του πρώτου κύκλου και το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να φτάσει τα 1,4-1,5 δις ευρώ ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται υπερδιπλάσιο από αυτό του πρώτου κύκλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φορολογία
SHARE:

24Media Network