Πιθανή συνάντηση Βαρουφάκη- Σόιμπλε την Τρίτη στο Βερολίνο

Πιθανή συνάντηση Βαρουφάκη- Σόιμπλε την Τρίτη στο Βερολίνο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη την ερχόμενη Τρίτη, στο Βερολίνο. "Δυνατό", αν και κάπως ασυνήθιστο, χαρακτήρισε o εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ελληνικό αίτημα στο ΔΝΤ

«Δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο», χαρακτήρισε το αίτημα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τις οφειλές της για τον Ιούνιο σε μία, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και αναφέρθηκε στο προηγούμενο της Ζάμπια τη δεκαετία του '70.

«Εμείς πάντα πιστεύαμε -και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή- ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω -πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και ανέφερε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δεχθεί αίτημα να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του δεύτερου τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hans Boeckler.

Ο κ. Γιέγκερ επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Δευτέρα, αλλά πρόσθεσε ότι αναζητείται χρόνος ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόσταση 1,1 δισ. χωρίζει Ελλάδα - δανειστές. Μετωπική σύγκρουση υφεσιακών μέτρων και κόκκινων γραμμών

Guardian - FT: Η Ελλάδα κάνει βήματα προς την έξοδο

SHARE:

24Media Network