Πιτσιλής για “χρυσό γάμο” Ελέτσι: Βλέπουμε τα πάντα στα social media

Διαβάζεται σε 2'
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής INTIME

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μίλησε για τη μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, που εντοπίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια πολύ μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης 24/01). Πρόκειται έναν γάμο που διοργανώθηκε με κάθε πολυτέλεια και πιάστηκε στα “δίκτυα” της ΑΑΔΕ,  λόγω των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. τ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλης, σε συνέντευξη τύπου τόνισε πως γίνονται έλεγχοι με αφορμή όσα εντοπίζονται στα social media.
«Δυο σημεία σε σχέση με τον επίμαχο γάμο. Πρώτον, παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία. Δεύτερον, εντοπίζουμε την αναντιστοιχία της εικόνας στα social media με την οικονομική εικόνα». 

Στη συνέχεια, τόνισε πως υπάρχει μια ειδική ομάδα κρούσης 7 ατόμων, που λειτουργεί στο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΑΑΔΕ, εντοπίζει τις υποθέσεις και στη συνέχεια προχωρούν σε επαλήθευση και έλεγχος.

Για παράδειγμα, σε ότι αφορά την υπόθεση του γάμου, μετά τις ψηφιακές διασταυρώσεις, η φορολογική εικόνα όλων των συντελεστών ήταν πάνω κάτω η ίδια: Σχεδόν όλοι έχουν πολλές αναρτήσεις από τις κάθε είδους πολυτελείς δεξιώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει επαγγελματικά, αλλά είτε εμφανίζουν πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, είτε εμφανίζουν μεγάλες ζημιές. Σχεδόν για κανέναν από τους συντελεστές δεν προέκυψε η έκδοση παραστατικού για τις υπηρεσίες του στο γάμο.

Η ειδική Ομάδα Κρούσης, πέρα από την υπόθεση με τον πολύκροτο γάμο, έχει εξιχνιάσει και άλλες υποθέσεις. Πέρυσι, εντόπισε αδήλωτα εισοδήματα γνωστής influencer, καθώς και ενοικιάσεις βιλών πολυτελείας, που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι οι «ράμπο» των social media ακτινογραφούν το φορολογικό προφίλ για τον καθένα από τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια με την αρωγή ελεγκτών ζητούν εξηγήσεις.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα