Ποιος θα είναι ο νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εντός των επομένων ωρών ανακοινώνεται το όνομα του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας

Μέχρι αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, αναμένεται να έχει επικυρωθεί το όνομα του νέου διευθύνοντος συμβούλου (ceo) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για το σκοπό αυτό, συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, υπό τον πρόεδρο, κ. Μιχάλη Σάλλα, κατά το οποίο ο εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ψηφίσει υπέρ του ονόματος που θα επιλέξει μεταξύ του short list.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος για τη θέση του ceo στην Τράπεζα Πειραιώς, φαίνεται να έιναι ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, επιλογή που βρίσκει σύμφωνο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Χρ. Παπαδόπουλος κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην KPMG και στη συνέχεια, στην Standard Chartered Bank (από την οποία αποχώρησε το 2015, ως υπεύθυνος CEO για τη Μέση Ανατολή).  Είναι απόφοιτος του London School of Economics, με γενέτειρα την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, χρέη διευθύνοντος συμβούλου ασκεί, προσωρινά, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Στ. Λεκκάκος, που έχει αναλάβει καθήκοντα μετά την αποχώρηση του τέως ceo στην Τράπεζας, κ. Ανθιμου Θωμόπουλου. 

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή και οι πιθανές άλλες που ενδέχεται να ακολουθήσουν, εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών, με βάση τα κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η εξειδικευμένη για το σκοπό αυτό, Spencer Stuart .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network