Πώς η πτώση του ευρώ ενίσχυσε την ευρωπαϊκή οικονομία

ΑΘΗΝΑ--ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΖΙΑ(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΘΗΝΑ--ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΖΙΑ(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Γιατί η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, βοήθησε την Ε.Ε.. Τι αναλύει και εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν

"Η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ το τελευταίο διάστημα υπήρξε πολύ επωφελής, αλλά το ενιαίο νόμισμα βρίσκεται σε καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή και την τρέχουσα περίοδο απαιτείται σταθερότητα", δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

"Η πτώση της ισοτιμίας του ευρώ είναι πολύ καλή είδηση για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τη Γαλλία. Είναι πολύ καλή είδηση", υπογράμμισε ο Σαπέν μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Το ασθενέστερο ευρώ βοηθά και διευκολύνει την πώληση σε χώρες εκτός ευρωζώνης αεροσκαφών και άλλων προϊόντων, ενώ επιτρέπει στις ευρωπαϊκές χώρες να προστατεύονται έναντι των αγαθών τα οποία εισάγουν από άλλες χώρες, συνέχισε ο Μισέλ Σαπέν.

"“Άρα σήμερα, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Το ευρώ βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Είναι ένα από τα στοιχεία, τα οποία μας επιτρέπουν να έχουμε ισχυρότερη ανάπτυξη στην Γαλλία", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Πάντως τώρα οι οικονομίες των κρατών μελών της ευρωζώνης χρειάζονται σταθερότητα, πρόσθεσε. Χρειάζονταν έναν τρόπο για να προχωρήσουν και αυτό συνέβη χάρη στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που έθεσε σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε ακόμη ο Μισέλ Σαπέν.

"Όταν βλέπεις την εξέλιξη της ισοτιμίας του ευρώ, είναι σημαντική" η πολιτική που έθεσε σε εφαρμογή η ΕΚΤ, εξήγησε ο Σαπέν και πρόσθεσε ότι πλησιάζει η περίοδος που θα απαιτείται σταθερότητα, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο κόσμος να τηρεί στάση αναμονής.

"Έτσι νομίζω ότι αυτό που θα ήταν καλό για την ευρωπαϊκή οικονομία τώρα είναι ένα όραμα σταθερότητας. Δεν εννοώ τα πράγματα να μένουν ακίνητα. Οι αγορές μπορεί να κινούνται, αλλά η προοπτική που μοιάζει καλή είναι αυτή της σταθερότητας", επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network