Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016

Έντονες αναταράξεις λόγω των οικονομικών δεδομένων στην Κίνα. Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016 (Pics)

Οι 400 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν περίπου 194 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2016 αφού τα χρηματιστήρια ξεκίνησαν το νέο έτος με έντονες αναταράξεις λόγω των οικονομικών δεδομένων στην Κίνα, καθώς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε σε δύο λεπτά γιατί «φρίκαραν» οι αγορές παγκοσμίως

Σαράντα επτά δισεκατομμυριούχοι έχασαν $1 δισ. ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειρότερης εβδομάδας για τις αμερικανικές μετοχές από το 2011. Η συνδυασμένη μείωση ήταν σχεδόν επτά φορές τα $29 δισεκατομμύρια που χάθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του 2015. Οι συγκεκριμένοι 400 άνθρωποι του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων είχαν συνδυασμένο πλούτο $3,7 δισ. στο τέλος της εβδομάδας, σε σύγκριση με τα $4 δισ. πέρυσι.

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016

Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos, ο δισεκατομμυριούχος με τις καλύτερες επιδόσεις το 2015, έχασε τα περισσότερα, με την περιουσία του να καταγράφει πτώση $5,9 δισ. αυτή την εβδομάδα καθώς οι μετοχές του μεγαλύτερου site λιανικής πώλησης στον κόσμο υποχώρησαν περισσότερο από 10%. Ο Bezos είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία $53,7 δισ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates, έχασε $4,5 εκατομμύρια, και η περιουσία του μειώθηκε στα $79,2 δισ., ενώ ο Ισπανός Amancio Ortega, ο δεύτερος πλουσιότερος του κόσμου, έχασε $3,4 δισεκατομμύρια, με την περιουσία του να πέφτει στα $69,5 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί το πετρέλαιο πέφτει ξανά;

Σύμφωνα με τον Δείκτη, οι απώλειες των δισεκατομμυριούχων συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν μια πτώση 4,9% του συνολικού τους πλούτου.

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016

Ωστόσο, υπήρχαν 11 δισεκατομμυριούχοι –μεταξύ των 400 δισεκατομμυριούχων-, των οποίων οι περιουσίες αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα. Οι πέντε κληρονόμοι της Wal-Mart Stores Inc., οι πέντε Waltons δηλαδή, αύξησαν συνδυαστικά την περιουσία τους κατά $2,5 δισ., καθώς η μετοχή της Wal-Mart αυξήθηκε κατά περίπου 2 δολάρια. Ο Jim Walton, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton, αύξησε την περιουσία του κατά $759 εκατ.

Η καθαρή αξία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων ανέρχεται σε $3,7 τρισεκατομμύρια, όσο δηλαδή περίπου το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπιλ Γκρος, το «Μεγάλο Σορτάρισμα» και η παγκόσμια οικονομία

 

Πηγή: fortunegreece.com

SHARE:

24Media Network