Μάσκα: Πόσο θα μας κοστίσει, μπέρδεμα με τον έλεγχο στα ΜΜΜ

Γυναίκα η οποία φορά αυτοσχέδια μάσκα για προφύλαξη από τον κορονοϊό.

Από Δευτέρα, βγαίνουν από τη ζωή μας τα sms των μετακινήσεων, μπαίνει όμως για τα καλά η μάσκα. Οι απορίες είναι πολλές, όπως και η ανησυχία μεταξύ άλλων και για την οικονομική επιβάρυνση που φέρνει το μέτρο.

Από την Δευτέρα, 4 Μαΐου, σε καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει τα πρόσωπά μας να είναι παντού καλυμμένα κατά την άρση των μέτρων.

Η μάσκα γίνεται απαιτούμενο αξεσουάρ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που θα κινούνται σε κλειστούς χώρους.

"Η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζομένους όσο και από το επιβατικό κοινό. Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, τους πελάτες και τους επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα τροφίμων, στα ταξί, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία καθώς και στα διαγνωστικά εργαστήρια", τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, τόνισε ότι σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι τα 150 ευρώ.

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες δεν τίθεται δίλημμα. Θα διαθέτουν οι ίδιοι μάσκες και γάντια στους εργαζόμενούς τους ενώ το ίδιο θα πράττουν και με τους πελάτες που δεν είναι εφοδιασμένοι με μάσκες, προκειμένου να μην τους χάσουν.

Στον οικογενειακό προϋπολογισμό προστίθεται από την επόμενη βδομάδα και η αγορά μάσκας. Πόσο, όμως, στοιχίζει η αγορά της στην τσέπη μας; Πόσο καλείται να πληρώνει μηνιαίως μια τετραμελής οικογένεια; Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, Μανώλη Καρδάρα, οι τιμές είναι οι εξής:

-Οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται από 0,8 έως 1 ευρώ η μία μιας χρήσης

-Δηλαδή, το μήνα χρειάζεται 120 ευρώ το μήνα

-Οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων και με φίλτρο και χωρίς φίλτρο πωλούνται από 1,5 έως 3 ευρώ η μία

-Σε αυτή την περίπτωση η τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει περίπου 240 ευρώ το μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: άρση μέτρων
SHARE: