Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης για Κύπρο

Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης για Κύπρο

Στην έγκριση της εκταμίευσης ενός περίπου δισ. ευρώ για την Κύπρο από τη συνολική χρηματοδοτική ενίσχυση των 10 δισ. ευρώ οδηγήθηκε το ΔΝΤ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε σήμερα Δευτέρα την πρώτη αξιολόγηση της απόδοσης της Κύπρου, στο πλαίσιο του τριετούς οικονομικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση μέρους της συνολικής δικής του δόσης ύψους 891 εκατ. SDR (αντιστοιχούν περίπου σε 1 δισ. ευρώ). Επομένως, το Ταμείο ενέκρινε για τώρα το ποσό των 169,4 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το αίτημα των κυπριακών αρχών για την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης που αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους για το Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δόση αποτελεί μέρος από το συνολικό ποσό των 10 δις ευρώ του δανείου της Κύπρου και έχει ως σκοπό: την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, την επίτευξη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και την στήριξη της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας για τη διατήρηση της ευημερίας του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network